A сега и Офис Кетъринг   

+

3 Ефектни рецепти за хумус

3 Ефектни рецепти за хумус

Прочут като една от най-гъвкавите и апетитни разядки в света, хумусът е на практика универсален. Той стимулира апетита, засища, може да се сервира за предястие, основно ястие, със зехтин, масло, пушен пипер, заатар... Разновидностите му също са многобройни, еднаква е само класическата основа от нахут, тахан, чесън и лимон. В по-модерни времена готвачи експериментират, като добавят към класическата рецепта зеленчуци като тиквички, патладжан и сладки картофи.

Ако искате да изненадате приятно гостите си на някое парти или семейството, пробвайте някоя от 3-те ни интересни и много ефектни рецепти за хумус:

 

Хумус със сладки картофи

  • 500 гр. сладки картофи, обелени и нарязани на кубчета
  • 1 консервена кутия нахут
  • 1/4 чаша пресен лимонов сок
  • 1/4 чаша тахан
  •  2 супени лъжици зехтин
  • 2 чаени лъжички кимион
  • 1 скилидка чесън, ситно нарязан
  • сол и смлян черен пипер

 

Сварете картофите, докато омекнат (10-12 минути). Изцедете и прехвърлете в кухненски робот. Добавете останалите съставки и пюрирайте. Ако нахутът се получи много гъст, добавете малко вода. Сервирайте с пълнозърнест хляб и нарязани на пръчици червени чушки и броколи

В херметически затворен съд, хумусът може да се съхранява в хладилника до 1 седмица.

 

Хумус с червено цвекло 

  • 3 малки главички червено цвекло
  • 1 консерва нахут
  • сокът на 1 лимон
  • 2 супени лъжици тахан
  • 2 скилидки чесън
  • 1 чаена лъжичка морска сол
  • 1/2 чаена лъжичка пушен червен пипер
  • 1/4 чаена лъжичка чили
  • Зехтин
  • Бадеми и кориандър за гарниране

Загрейте фурната на 200 градуса, измийте добре цвеклото, увийте главите в алуминиево фолио и изпечете, докато омекнат - от 45 до 60 минути. Обелете и поставете в блендер или кухненски робот заедно с останалите съставки. Пюрирайте, изпипете в подходящ съд и гарнирайте с препечените бадеми и кориандъра.

 Хумус с тиквички 

  •     3 малки тиквички (или 1 голяма)
  •     ½ чаша тахан
  •     2 скилидки чесън
  •     2 супени лъжици зехтин
  •     1 супена лъжица лимонов сок
  •     1 чаена лъжичка сол
  •     1 чаена лъжичка кимион
  •     1 чаена лъжичка чили на прах (по желание)

Измийте и обелете тиквичките. След това ги нарежете на парчета и варете в продължение на 5-6 минути. Оставете ги да изстинат. Комбинирайте с останалите съставки в кухненски робот и пюрирайте до гладкост. 

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Рецепти

Рецепти

3 Ефектни рецепти за хумус

3 ефектни рецепти за хумус

  Прочут като една от най-гъвкавите и апетитни разядки в света, хумусът е на практика универсален. Той стимулира апетита, засища, може да се сервира за предястие, основно ястие, със зехтин, м   Прочут като една от най-гъвкавите и апетитни разядки в света, хумусът е на практика универсален. Той стимулира апетита, засища, може да се сервира за предястие, основно ястие, със зехтин, м 2018-09-28T05:39:00-04:00 3 Ефектни рецепти за хумус

Прочут като една от най-гъвкавите и апетитни разядки в света, хумусът е на практика универсален. Той стимулира апетита, засища, може да се сервира за предястие, основно ястие, със зехтин, масло, пушен пипер, заатар... Разновидностите му също са многобройни, еднаква е само класическата основа от нахут, тахан, чесън и лимон. В по-модерни времена готвачи експериментират, като добавят към класическата рецепта зеленчуци като тиквички, патладжан и сладки картофи.

Ако искате да изненадате приятно гостите си на някое парти или семейството, пробвайте някоя от 3-те ни интересни и много ефектни рецепти за хумус:

 

Хумус със сладки картофи

  • 500 гр. сладки картофи, обелени и нарязани на кубчета
  • 1 консервена кутия нахут
  • 1/4 чаша пресен лимонов сок
  • 1/4 чаша тахан
  •  2 супени лъжици зехтин
  • 2 чаени лъжички кимион
  • 1 скилидка чесън, ситно нарязан
  • сол и смлян черен пипер

 

Сварете картофите, докато омекнат (10-12 минути). Изцедете и прехвърлете в кухненски робот. Добавете останалите съставки и пюрирайте. Ако нахутът се получи много гъст, добавете малко вода. Сервирайте с пълнозърнест хляб и нарязани на пръчици червени чушки и броколи

В херметически затворен съд, хумусът може да се съхранява в хладилника до 1 седмица.

 

Хумус с червено цвекло 

  • 3 малки главички червено цвекло
  • 1 консерва нахут
  • сокът на 1 лимон
  • 2 супени лъжици тахан
  • 2 скилидки чесън
  • 1 чаена лъжичка морска сол
  • 1/2 чаена лъжичка пушен червен пипер
  • 1/4 чаена лъжичка чили
  • Зехтин
  • Бадеми и кориандър за гарниране

Загрейте фурната на 200 градуса, измийте добре цвеклото, увийте главите в алуминиево фолио и изпечете, докато омекнат - от 45 до 60 минути. Обелете и поставете в блендер или кухненски робот заедно с останалите съставки. Пюрирайте, изпипете в подходящ съд и гарнирайте с препечените бадеми и кориандъра.

 Хумус с тиквички 

  •     3 малки тиквички (или 1 голяма)
  •     ½ чаша тахан
  •     2 скилидки чесън
  •     2 супени лъжици зехтин
  •     1 супена лъжица лимонов сок
  •     1 чаена лъжичка сол
  •     1 чаена лъжичка кимион
  •     1 чаена лъжичка чили на прах (по желание)

Измийте и обелете тиквичките. След това ги нарежете на парчета и варете в продължение на 5-6 минути. Оставете ги да изстинат. Комбинирайте с останалите съставки в кухненски робот и пюрирайте до гладкост. 

Сравнение на продукти
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!